Het concept

Creëren

Wij geloven dat als mensen samenkomen er iets moois ontstaat. Of het nu gaat om een inspirerende workshop, een training die je nieuwe inzichten geeft of een constructieve vergadering die je helpt de samenwerking verder vorm te geven. Wij ondersteunen dit creatieve proces graag door ruimtes te bieden waar je je direct thuis voelt maar ook waar je geprikkeld wordt. Weg van je werkomgeving om aangezet te worden tot nieuwe en frisse inzichten. Een warme en direct vertrouwde omgeving waar je ontzorgd wordt zodat je alle energie kan richten op wat voor jou en het team belangrijk is.

Inspireren

Kunstkamer Utrecht is gevestigd in stadskasteel Drakenburg, mogelijk het oudste huis van Utrecht. Het is een zogenaamd samengesteld huis dat bestaat uit Drakenburg en Klein Drakenburg. Door de jaren heen heeft het diverse functies gehad. Gebouwd als stadshuis voor de ridderlijke familie van Drakenborch die hier vanaf ongeveer 1300 woonde. Deze familie had een vete met de familie Van Oudaen van het tegenover gelegen stadskasteel Oudaen. Aan deze vete kwam een einde toen in 1425 een kleinzoon van Drakenborch trouwde met een kleindochter van Van Oudaen. In de 19e eeuw heeft Drakenburg dienst gedaan als fabriek voor het maken van spiegels en later als machine fabriek voor scheepsmotoren.

Geschiedenis van meer dan 800 jaar

In 1946 werd Drakenburg het eerste ‘Chineesch-Indisch’ restaurant van Nederland. Voor velen een eerste kennismaking met ‘buitenlands’ eten. Tsing Ma wist door juridische procedures te voorkomen dat Drakenburg gesloopt werd in de jaren 60 voor de bouw van de Neudeflat. Na een ingrijpende restauratie van 10 jaar heeft de benedenverdieping meerdere winkelfuncties gehad. Momenteel delen wij het pand met kledingwinkel COEF op de begane grond. Na een ingrijpende verbouwing van meer dan een jaar openden wij op 30 maart 2023 onze vergaderlocatie op de bovengelegen verdiepingen.

Stadskasteel Drakenburg kent een geschiedenis van meer dan 800 jaar verbinden, innoveren en ontdekken. Laat je ook inspireren!