Route

Grotere kaart weergeven
Wandelroute vanaf Utrecht CS
Grotere kaart weergeven

Vanuit Den Haag/Rotterdam
Bij knooppunt Oudenrijn Ring Zuid aanhouden (Nieuwegein/Houten) Neem de afslag Houten en ga op het einde van de afslag links onder het viaduct door (De Waterlinieweg).

*Neem de afslag Stadion en ga bij de stoplichten links onder het viaduct.

**Bij de volgende stoplichten rechtdoor. Deze weg helemaal uitrijden tot aan de Singel. Ga rechts de Singel op en volg de weg tot een grote rotonde met het beeld van Burgemeester Reiger in het midden. Ga links af (blijf het water volgen) en ga bij de eerste brug links de Singel over. Direct rechts en deze weg met een bocht naar links volgen tot aan de Kromme Nieuwegracht. Rechts de gracht opdraaien. Er is sprake van betaald parkeren.
Vanuit Arnhem/Breda
Bij knooppunt Lunetten de Ring Zuid aanhouden. Neem de afslag Houten en ga aan het einde van de afrit rechts richting Stadion (Waterlinieweg). Zie verder * en **

Vanuit Amersfoort
De A27 helemaal uitrijden (centrum aanhouden) Bij grote T-splitsing linksaf (Waterlinieweg) Neem de afslag Stadion en ga aan het einde bij de stoplichten rechts. Zie verder **

Vanuit Amsterdam
Op de A2 afslag Ring Noord/Maarssen nemen. Deze weg helemaal uitrijden. Er volgen nu 2 rotondes waar je rechtdoor gaat. Na de tweede rotonde bij het benzinestation rechtdoor en daarna de afslag Tuindorp/Voordorp nemen.

***Deze weg over het spoor vervolgen tot een volgende rotonde. Hier rechtdoor richting Centrum. De weg maakt een bocht naar rechts. Bij de stoplichten links de Singel volgen. Vervolg de weg om de schouwburg heen en drie stoplichten gaat u rechts de brug over. Direct rechts en deze weg met een bocht naar links volgen tot aan de Kromme Nieuwegracht. Rechts de gracht opdraaien. Er is sprake van betaald parkeren.

Vanuit Hilversum
Afslag Ring Noord/Maarssen nemen. Bij de stoplichten links voorsorteren voor de afslag Tuindorp/Voordorp Zie verder: ***

Parkeren
Op zondag is het gratis parkeren in de hele stad. Voor parkeergarages kunt u terecht bij de Schouwburg (parkeergarage Kruisstraat) of bij de Mariaplaats (parkeergarage Springweg) Volg voor deze garages de P-route.

Met Openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station rijden de lijnen 2/22, 3, 4, 8, 11 langs het Janskerkhof. Daar uitstappen. Busbaan een stukje volgen tot over het water en daar rechts de Drift op lopen. Na 25 meter gaat de Drift links over in de Kromme Nieuwegracht.